Brottsofferkväll: tema vittnen 12/4

Brottsofferjouren uppmärksammar vittnen på Stadsbiblioteket i Göteborg. Vittnen har en väldigt viktig roll i en rättsprocess, genom att berätta om vad som har hänt och vad de har sett eller upplevt. Många som är kallade till domstol kan känna sig oroliga inför att vittna. Vissa vittnen är rädda för att de själva eller någon i […]

Brottsofferjouren uppmärksammar vittnen på Stadsbiblioteket i Göteborg.

Vittnen har en väldigt viktig roll i en rättsprocess, genom att berätta om vad som har hänt och vad de har sett eller upplevt. Många som är kallade till domstol kan känna sig oroliga inför att vittna.

Vissa vittnen är rädda för att de själva eller någon i deras familj ska hotas eller skadas om de berättar vad de vet. Vissa vittnen känner också en olust inför att vittna och vill inte bli indragen i en situation som de känner inte berör dem. Nära 100.000 människor vittnar i svensk domstol varje år och vittnen är viktiga för att rättsprocessen ska kunna fungera. Men vilket stöd finns att få?

Brottsofferjouren Storgöteborgs samordnare för vittnesstödsverksamheten, Anna Siitam Wadman, kommer under kvällen att informera om vittnesstödsverksamheten och polisintendent Dan Windt som är chef för lokalpolisområde syd kommer att komma och berätta om vikten av att vittna och hur de arbetar för att skydda de vittnen som behöver skydd.

Välkommen till Stadsbiblioteket klockan 18.00 den 12/4

Ingen anmälan krävs