Internationella Brottsofferdagen 22 Februari 2022

Varje år den 22 februari uppmärksammas den Internationella Brottsofferdagen med syftet att belysa brottsutsattas situation. Brottsofferjouren Storgöteborg bjuder tillsammans med Folkuniversitetet in till en lärorik kväll om hur utsattheten för brott, hot och våld kan minska i utsatta områden, och hur olika resurser kan användas för att vända den negativa utveckling som både forskare och poliser slagit larm om. […]

  • 18.00, 22 Februari
  • Göteborgs stadsbiblioteks trappscen

Varje år den 22 februari uppmärksammas den Internationella Brottsofferdagen med syftet att belysa brottsutsattas situation. Brottsofferjouren Storgöteborg bjuder tillsammans med Folkuniversitetet in till en lärorik kväll om hur utsattheten för brott, hot och våld kan minska i utsatta områden, och hur olika resurser kan användas för att vända den negativa utveckling som både forskare och poliser slagit larm om.

Brottsofferjouren Storgöteborgs samordnare Anna Siitam Wadman inleder kvällen.

Program

Orten – mellan resignation och framtidstro

Om ungas livsvillkor, kulturella uttryck, självorganisering och drömmar.

Föreläsare: Ove Sernhede, professor i socialt arbete och författare

Hammarkullen

En samhällelig organisering där mångfald och ständig förändring utgör ingredienser för en unik social sammanhållning

Föreläsare: Lasse Fryk, tidigare ansvarig för den områdesförlagda socionomutbildningen i Hammarkullen. Han har också bedrivit och skrivit om offentlig verksamhetsutveckling i området.

Forskningens roll i utvecklingen

Föreläsare: Ulla-Carin Hedin, professor i socialt arbete och styrelseledamot i Brottsofferjouren Storgöteborg avslutar och summerar kvällen.

Välkommen till Stadsbibliotekets trappscen klockan 18.00 den 22 februari.

Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.

Föreläsningarna genomförs med stöd från Folkuniversitetsföreningen.